Агромаркет

Розпочато новий сезон цукроваріння

Розпочато новий сезон цукроваріння

5 жовтня сезон цукроваріння в Україні було відкрито у ТзОВ «Радехівський цукор» (Львівська область).

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

«Всі підготовчі та ремонтні процеси завершено. Перший цукровий буряк доставлено на територію бурякопункту» , – лаконічно прокоментували на підприємстві.

Нагадаємо, у 2020 році цукровими буряками в Україні засіяно 209,01 тис. га, на рівні минулого року. У 2019/2020 МР працювало 33 цукрових заводи, які виготовили 1,48 млн тонн цукру та переробили 9,84 млн тонн цукрових буряків. Дефіциту цукру в Україні не прогнозують через перехідні запаси на складах.

За даними Міжнародної організації цукру (ISO), поточний прогноз світового дефіциту цукру оцінюється на рівні 9,3 млн т, проти лютневого прогнозу в 9,43 млн т, що як і раніше залишається максимальним рівнем за останні 11 років. 

За прогнозом, світове виробництво цукру складе 166,798 млн т, що на 7,742 млн т або 4,44% менше попереднього сезону. Зміни в основному пов’язані зі скороченням виробництва в Бразилії, Таїланді та Мексиці.

Очікується, що світове споживання цукру збільшиться на 2,176 млн т або на 1,25%, у порівнянні з попереднім сезоном.

Читайте також: На Кіровоградщині відбулося офіційне відкриття біогазового комплексу агрохолдингу I&U Group