Органічна соя залишається головним драйвером експорту
У структурі експорту органічної продукції найбільша частка кукурудзи та сої.
Про це під час Міжнародної конференції «Органічні зернові та олійні культури: виробництво, переробка та експорт» повідомила менеджерка з просування експорту SIPPO Тетяна Гетьман.
За її словами, у 2023 році було 68,7 тис. тонн органічної кукурудзи та 45,8 тис. тонн органічної сої.
«Якщо подивитись на динаміку, соя залишається головним драйвером експорту. Цей сегмент зростає швидше, ніж інші», – зауважила Тетяна Гетьман.
Зокрема, у 2020 році за кордон пішло 28,7 тис. тонн органічної сої, у 2021-му обсяги експорту цієї культури скоротились до 17,2 тис. тонн. Починаючи з 2022 року темпи експорту сої зростають: тоді було відправлено за кордон 30,6 тис. тонн бобів, а у 2023-му вже 39,1 тис. тонн.
Нагадаємо, Німеччина – найбільший імпортер української органічної продукції.