Нові американські стандарти на білкові сироваткові продукти можуть стати міжнародними
Американський інститут молочних продуктів (ADPI) вперше ввів галузеві стандарти на сироваткові білкові продукти, отримані безпосередньо з молока.
Раніше такі стандарти існували тільки для сироваткових протеїнів, які використовувалися у виробництві сиру, заявив технічний директор ADPI Ден Мейєр.
Відповідно до нових стандартів,білкові сироваткові продукти, отримані безпосередньо з молока, визначено як кінцеві молочні продукти зі вмістом протеїну не менше 25%.
Протеїн повинен бути отриманий шляхом мікрофільтації та/або хроматографії молока чи збираного молока у поєднанні з ультрафільтрацією, нанофільтрацією, випарюванням, діалізом чи іншими безпечними відповідними методами, при застосуванні яких лактоза, мінеральні речовини і волога можуть бути видалені повністю або частково.
Сироваткові білкові продукти, згідно зі стандартами, не можуть бути вироблені із застосуванням ензимної коагуляції протеїну та/або кислотного осаджування протеїну в молоці чи збираному молоці.
Молочні сироваткові білкові продукти зі вмістом протеїну менше 89,5% за стандартом називаються «Молочні сироваткові білкові концентрати», а молочні сироваткові білкові продукти зі вмістом протеїну 89,5% чи більше називаються «Молочні сироваткові білкові ізоляти».
На думку Дена Мейера, ухвалені стандарти набудуть глобального визнання як стандарти CODEX.
Додати коментар