Агромаркет

Наступного сезону зросте світове виробництво пшениці, – прогноз

У своїй травневій доповіді WASDE аналітики USDA прогнозують збільшення обсягів виробництва пшениці в світі до 768,49 млн тонн в 2020/21 МР проти 764,32 млн тонн у 2019/20 МР.

Про це AgroTimes повідомила заступниця директора ProAgro Group Марія Колесник.

За її словами, таке зростання обумовлене в першу чергу за рахунок більш високого рівня виробництва в таких країнах як Канада, де майбутній врожай оцінюється у 34 млн тонн (32,348 млн тонн у 2019/20 МР), Австралія – 24 млн тонн (15,2 млн тонн 2029/20 МР), Аргентина – 21 млн тонн (19,5 млн тонн 2019/20 МР) та Росія – 77 млн тонн (73,61 млн тонн 2019/20 МР).

«Попри несприятливі погодні умови, які були зафіксовані у нашого північного сусіда в квітні, і які змусили російських аналітиків погіршувати свої попередні прогнози виробництва, на сьогодні вони ще суттєво перевищують оцінки американських фахівців. Так, російська агенція SovEcon, хоч і скоротила власну оцінку російського виробництва пшениці у 2020/21 МР на 3,2 млн, посилаючись на суху погоду, все ще сподівається на майбутній врожай в обсязі 81,2 млн тонн зерна», – зазначила Марія Колесник.

Крім основних країн-експортерів цього літа виробництво пшениці в Китаї також прогнозується на рекордно високому рівні у 135 млн тонн проти 133,59 млн тонн торік. Також очікується, що Китай підвищить обсяг своїх закупівель пшениці на світовому ринку на 2 млн – з 4 до 6 млн тонн зерна, що, попри збільшення внутрішнього споживання на 4 млн, до 130 млн тонн, призведе до підвищення кінцевих запасів в країні з 150,355 до 160,355 млн тонн.

Попри збільшення прогнозів загальносвітового виробництва, є провідні країни-виробники, де майбутній урожай пшениці наступного сезону буде нижчим за торішній показник. Зокрема, це США, ЄС та Україна. Так, в США виробництво пшениці в сезоні 2020/21 МР прогнозується на рівні 50,784 млн тонн (-1,47 млн тонн), в країнах ЄС – на рівні 143 млн тонн (-11,78 млн тонн), а в Україні на рівні 28 млн тонн (-1,171 млн) відповідно.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!