Індекс цін на цукор ФАО у 2016 році збільшився на 34%
Середнє значення Індексу цін на цукор ФАО в грудні склало 262,6 пункту, що на 24,6 пункту (8,6%) нижче рівня листопада, повідомляється на сайті ФАО.
Різке зниження міжнародних цін на цукор в грудні пов’язане головним чином з подальшим ослабленням національної бразильського реала до долара США, що стимулювало збільшення експорту цукру з Бразилії – найбільшого світового виробника й експортера цукру.
До того ж зниженню цін сприяла інформація про вищі, ніж очікувалося, обсяги виробництва цукру в сезоні 2016-2017 років (зростання на 18% порівняно з періодом 2015-2016 років) в центральному і південному регіонах Бразилії, де зосереджено його основне виробництво.
За підсумками 2016 року середнє значення Індексу цін на цукор ФАО склало 255,9 пункту, що на 34,2% вище, ніж у 2015 році.
Цей індекс вперше виріс з 2011 року, коли він досяг максимального рівня в 369 пунктів. Таке різке зростання в 2016 році пов’язане зі зниженням пропозиції в Бразилії, Індії та Тайланді.
AgroTimes
Додати коментар