Агромаркет

Європейці навчають українських спеціалістів контролювати якість продукції

Європейці навчають українських спеціалістів контролювати якість продукції

Майже 500 майбутніх інспекторів із усіх регіонів України стали учасниками навчальної програми з проведення аудитів процедур, що засновані на принципах НАССР (аналіз небезпечних факторів та контролю у критичних точках). Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

Навчання для спеціалістів Держпродспоживслужби було організоване проектом «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

«Навчання проходило у дев’ятьох містах: Вінниці, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Сумах та Харкові, ‒ розказала заступник міністра з питань євроінтеграції Владислава Рутицька. ‒ Інспектори навчалися проводити аудит системи НАССР на харчових підприємствах. Це є однією з необхідних умов відповідно до нещодавно прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо харчових продуктів». Згідно документу, всі виробники харчових продуктів (крім первинного виробництва) повинні впровадити на своїх підприємствах процедури, засновані на принципах НАССР».

Приблизно 75% всіх учасників пройшли незалежні тести, розроблені міжнародною компанією з сертифікації у сфері безпечності харчових продуктів SGS.

Тестували спеціалістів за результатами навчання, яке тривало майже два роки. Приблизно 75% всіх учасників пройшли незалежні тести, розроблені міжнародною компанією з сертифікації у сфері безпечності харчових продуктів SGS.

«Інспектори, які добре склали тести, отримають сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР та бути операторами ринку харчових продуктів», ‒ відзначив Тоні Вілл, керівник Проекту ЄС.

Державний контроль за впровадженням системи, що заснована на принципах НАССР, здійснюватиме Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Довідка    

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом програми всеохоплюючої інституційної розбудови у сфері безпечності харчових продуктів в Україні із загальним бюджетом у 10 млн євро. Проект триває з березня 2014 року по грудень 2017-го.

Основною метою діяльності проекту є вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів та законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідності до регуляторної та адміністративної політики і практики ЄС.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!