Агромаркет

Цього року сезон цукроваріння розпочинається із затримкою

Більшість цукрових заводів цього року відстрочили початок нового сезону переробки буряків. Так, за даними НАЦУ «Укрцукор» першим у цьому сезоні стартував ТзОВ «Радехівський цукор», який 1 вересня почав переробляти цукровий буряк урожаю 2019.

За словами агронома підприємства Василя Косаря, на полях «Західного Бугу», що є сировинною зоною Радехівського цукрового заводу, збір цукрового буряку розпочався з 27 серпня. Загальна площа збору становить понад 8 тис. га, а збирати урожай планують до 5 грудня, залежно від погодніх умов.

«Цього року більшість цукрових заводів відклали початок нового сезону переробки буряків на пізніші строки. Причиною стали несприятливі погодні умови, оскільки в більшості регіонів України через спекотну та суху погоду утворилась ґрунтова кірка, що ускладнює технологічний процес збирання врожаю», – зазначила заступниця голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко.

За її словами, в інших частинах країни через сильні дощі знизилась цукристість коренеплодів, тому аграрії припинили польові роботи, очікуючи підвищення якісних показників урожаю.

Очікується, що ситуація на полях покращиться, і більшість заводів запрацюють до кінця вересня. Загалом у новому сезоні працюватимуть 32 цукрових заводи – на 10 менше, ніж торік.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!