Молочна і лимонна кислоти активізують ферменти підшлункової залози
Молочна кислота тривалий час використовується у ветеринарній медицині як антисептичний препарат.
Однак як важливий проміжний продукт обміну речовин у живих організмів з антимікробними властивостями вона має суттєві переваги порівняно з іншими аналогічними препаратами, оскільки не виключається пряма дія метаболіту на гіпоталамус і гіпофіз по типу гормонів і адаптогенів.
Так, введення від 3 до 5 кг 4%-го водного розчину молочної кислоти в комбікорм для курей-несучок у початкову фазу яйцекладки істотно стимулює формування у них фолікулів, підвищує резистентність.
Своєю чергою лимонна кислота є регулятором кислотності та каталізатором гідролізу речовин. Як синергіст антиокислювачів вона оберігає від негативного впливу важких металів.
У результаті поєднання молочної та лимонної кислот отримують регулятор кислотності широкого спектра дії. А основним консервувальним агентом у сільському господарстві є комбінація молочної й оцтової кислот.
Молочна і лимонна кислоти або їхні солі активізують ферменти підшлункової залози. Для досягнення позитивного впливу на ворсинки кишківника обов’язковим чинником є наявність молочної, масляної або яблучної кислоти. Молочна кислота в складі препаратів стимулює розвиток нормофлори кишківника.
Додати коментар