Калій впливає на вміст цукру в кавунах
Калій допомагає кавунам краще утримувати воду, підвищує їхню холодостійкість та стійкість до грибних і бактеріальних хвороб.
Він посилює синтез високомолекулярних вуглеводів, каталізує роботу деяких ферментів, посилює синтез і накопичення в рослинах багатьох вітамінів.
Калій бере участь у перенесенні енергії в клітині й безпосередньо впливає на синтез, обмін амінокислот та утворення високомолекулярних сполук (білків, нуклеїнових кислот і нуклеотидів).
Крім цього, він може використовуватись у рослині повторно: після припинення процесів, пов’язаних із ростом молодих клітин, мігрує з клітин, що старіють, до молодих органів рослини.
Також калій значно впливає на утворення насіння та цукру в плодах баштанних культур.
За дефіциту калію на краях листків утворюється коричнева облямівка, яка згодом відмирає.
Додати коментар