Східна Європа споживає за рік стільки устриць, як Одеса – за три місяці
Устричний ринок України з кожним роком збільшується приблизно на 30%.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів власник фермерського господарства «Устриці Скіфії» Андрій Пігулевський.
«Статистика показує, що вся Східна Європа споживає за рік таку саму кількість устриць, яку з’їдають в Одесі за три місяці», – зазначив він.
За рік його устрична ферма, розташована на Одещині, реалізує 16-17 тонн продукції. «Цього виявляється замало – попит на устричному ринку перевищує пропозицію», стверджує Андрій Пігулевський.
У планах компанії – налагодити експорт. Окрім Центральної Європи, є багато країн, де полюбляють устриць: Китай, Грузія та інші, пояснив він. Поки ж експорт неможливий, оскільки бракує великих обсягів устриць.
«Устриці Скіфії» мають намір розширити асортимент продукції. «Збираюся вирощувати ще й мідії, адже ці два види молюсків добре поєднуються на фермі, – розповів Андрій Пігулевський. – В устричному бізнесі було б непогано уп’ятеро наростити виробничі потужності, щоб нагодувати цим продуктом всю Україну».
Додати коментар