Названо основну причину псування зерна у «рукавах»

На Ізяславському елеваторі у переважній більшості закладають у рукави пшеницю з вологістю до 15% і кукурудзу з вологістю до 21%.
Про це The Ukrainian Farmer розповів директор департаменту зберігання зерна групи компаній VITAGRO Олександр Кулигін.
Фахівець переконаний: за таких параметрів зерно може спокійно зберігатися в рукавах шість місяців.
«Щодня наші працівники оглядають мішки й у разі «диверсії» з боку гризунів чи птахів заклеюють місткості, повертаючи їм герметичність. Адже основна причина псування зерна в рукаві — це потрапляння повітря та вологи, яке провокує нагрівання й, власне, псування збіжжя», — наголосив Олександр Кулигін.
Нагадаємо, найдоцільнішим є зберігання 60% збіжжя у силосах, а 40% — у рукавах.