Виробництво сиропу мінімізує витрати на зберігання й переробку цукрових буряків
Виробництво інвертованого цукрового сиропу допомагає виробництвам мінімізувати витрати на зберігання сировини, її переробку тощо.
Про це в статті для журналу The Ukrainian Farmer повідомив директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський.
Він нагадав, що наразі деякі підприємства почали виготовляти сироп. Це дозволяє активніше переробляти цукровий буряк у сезон, мінімізуючи таким чином витрати на зберігання солодких коренів та їх переробку тощо.
«Сироп значно легше зберігати й згодом переробити на цукор. Це розумний підхід, який використовують європейські заводи. Щоправда, щоб запровадити виробництво сиропу також потрібні значні інвестиції», – зауважив Олександр Коротинський.
Нагадаємо, «Астарта» починає виробництво інвертованого цукрового сиропу на Полтавщині.