Агрономія

Випробування нових сортів та гібридів в АФ «Ольгопіль» є частиною стратегії для адаптації до змін клімату

Випробування нових сортів та гібридів в АФ «Ольгопіль» є частиною стратегії для адаптації до змін клімату

В Агрофірмі «Ольгопіль» щороку закладають демоділнки з дослідження та випробування нових сортів та гібридів, адже це є частиною стратегії для адаптації до змін клімату та покращення врожайності. Так, цього року господарство заклало 79 демоділянок для випробування гібридів озимого ріпаку та 73 сорти озимої пшениці від провідних вітчизняних та імпортних оригінаторів.

Про це інформують в господарстві з посиланням на керівника АФ «Ольгопіль» Павла Каленича.

За його словами, такі досліди є ключовими для визначення адаптивності кожного сорту до кліматичних умов регіону.

«Агрофірма щороку закладає демоділянки з найперспективнішими сортами озимих культур, щоб обрати ті, які найкраще відповідають нашим природним умовам. Це дозволяє нам не тільки спостерігати за новинками ринку, але й відібрати найкращі сорти та гібриди для  посівів на наших полях. Крім того, ми зацікавлені у тому, щоб надавати аграріям можливість обирати кращі рішення для своїх господарств, тому щоразу запрошуємо їх на Дні поля для ознайомлення із сортами і гібридами наочно»,

– каже Павло Каленич.

Агрофірма продовжує робити акцент на випробуваннях як озимих культур, так і гібридів ріпаку. Представлені на полігонах сорти озимої пшениці походять від провідних наукових інститутів та міжнародних компаній, що дозволяє агрофірмі бути в авангарді аграрних інновацій.

Нагадаємо, Агрофірма «Ольгопіль» уже 16 років поспіль закладає найбільші площі під озимі культури, в структурі яких ріпак із широким асортиментом гібридів посідає почесне місце.