Агрономія

Які особливості підживлення пивоварного ячменю, – досвід

У господарстві «Агрокрай», де під пивоварний ячмінь відводять 250 га, під час сівби в рядок дають стартову дозу PK, а перед сівбою – азот безамідної групи, щоб не було пролонгації. Весь азот дають під культивацію.

Про такий досвід розповів головний агроном господарства «Агрокрай» Василь Косюк в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

«Наразі ми не робимо особливої заправки по NPK, використовуючи післядію добрив після попередника, у вирощуванні якого використовували сидеральні культури, мікробіологічні препарати тощо»,

– зазначив Василь Косюк.

Якщо ж сіють відразу по попереднику, вносять із сівбою аміачну селітру, де є тільки нітратний азот, який рослина використовує відразу, і аміачний азот, який використовує до виходу в трубку, тобто до закінчення фази кущення рослина обов’язково використає. А це, за словами фахівця, одна з основних умов підживлення для пивоварного ячменю: азот має бути використаний до завершення фази кущення.

Якщо ж він буде використовуватись перед фазою виходу в трубку, у фазу виходу колоса, цвітіння або в наливання зерна, ризикуємо й обов’язково підвищимо рівень білка.

Раніше повідомлялося, як працювати з кислотністю ґрунту за вирощування пивоварного ячменю та які особливості підготовки ґрунту під сівбу пивоварного ячменю.