Техніка

LEMKEN представив штригельну борону Thulit шириною понад 12 м

LEMKEN представив штригельну борону Thulit шириною понад 12 м

З моделлю Thulit MF/1200 компанія LEMKEN представила штригельну борону з робочою шириною 12,20 м. 

Про це повідомляє пресслужба виробника.

Зазначається, що нова модель базується на інноваційних особливостях серії Thulit MF, представленої минулого року. Концепція з чотирма балками і вісьмома рядами лап, а також гідравлічним регулюванням тиску лап є унікальною на ринку. Тиск на лапи можна плавно регулювати в діапазоні від 100 до 5 000 г по всій ширині під час руху і залишається постійним при кожному налаштуванні – для оптимального і надійного результату роботи. 

Нова борона Thulit MF/1200 складається з п’яти секцій. Це означає, що для різних застосувань доступні різні варіанти складання. Для роботи зі зменшеною робочою шириною – наприклад, для об’їзду перешкод або для запобігання перекриття – штригель можна скласти до чотирьох або трьох робочих секцій. 

Для збільшення дорожнього просвіту на поворотній смузі LEMKEN пропонує опційне V-подібне положення штригеля. Для цього зовнішні складні сегменти злегка підняті вгору, щоб запобігти контакту робочих органів із землею. Для зручного та безпечного транспортування по дорозі борона складається з обох боків до транспортної висоти 3,3 метра. Автоматичний транспортний замок активний у всіх варіантах, що робить ручне втручання зайвим. 

Для виготовлення рами LEMKEN використовує стійкі до скручування балкові профілі, які гарантують стабільність і малу вагу. Концепція рами з шістьма опорними колесами, розподіленими по всій робочій ширині спереду, надзвичайно позитивно впливає на плавність ходу машини і, таким чином, на ведення зубців борони по поверхні ґрунту.

Thulit MF/1200 може мати режим як жорсткої рами, так і з контурним копіюванням поверхні. 

Якщо обрати жорстку раму, то можна відмовитися від опційних опорних коліс позаду бічних секцій.

Якщо окремі робочі секції борони повинні постійно адаптуватися до горизонту ґрунту, Thulit повинен бути оснащений додатковими опорними колесами ззаду. Це забезпечує максимальну адаптивність до рельєфу та ідеальні результати роботи на горбистій місцевості. Розрихлювальні штригелі із точним регулюванням, що встановлюються за задніми опорними забезпечують повторне розпушування колії, а вирвані бур’яни залишаються висихати на поверхні ґрунту. 

Штригельна борона Thulit MF/1200 зараз доступна в невеликій кількості, а в серійне виробництво надійде з березня 2025 року.

Читайте також: LEMKEN оновив дискові борони Rubin 10