Техніка

Вітчизняну техніку з компенсацією 25% вартості найбільше купували у 4 областях

Вітчизняну техніку з компенсацією 25% вартості найбільше купували у 4 областях

Найбільшу кількість техніки українських виробників купили аграрії у Кіровоградській, Полтавській, Одеській та Миколаївській областях.

Український маркетплейс Agro.Ria презентував дослідження ринку сільгосптехніки за квітень-серпень 2024, створене за участі фахівців асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ). У звіті аналізували вподобання аграріїв щодо техніки вітчизняного виробництва, на яку держава компенсує 25% у рамках політики «Зроблено в Україні». 

Про це повідомляє пресслужба Agro.Ria.

Зазначається, що за даними Мінекономіки протягом квітня-серпня 2024 сільгосппідприємства придбали 859 одиниць техніки на загальну суму 913,6 млн грн. «Вітчизняна сільгосптехніка є гарним вибором за критерієм співвідношення ціни та якості. Аналітика продажів та ввезення техніки демонструє, що українські виробники є лідерами ринку в причіпній та ґрунтообробній техніці, тоді як трактори та самохідну техніку частіше обирають від іноземних брендів. Часткова компенсація вартості агротехніки стає додатковим стимулом для фермерських та агропідприємств придбати саме українську техніку», – прокоментував Олег Нестеров, координатор комітету з техніки УКАБ.

За даними аналітичного центру Agro.Ria, у розділі техніки українського виробництва найбільший інтерес припадає на трактори – їх шукають 27% користувачів маркетплейсу. Другою за популярністю категорією є сівалка (18%), третьою — борона (14%). 

Читайте також: В проєкті держбюджету-2025 закладено понад 7,3 млрд грн на програми підтримки аграріїв