Техніка

Fendt представив ще один електротрактор для овочівників і тваринників

Fendt представив ще один електротрактор для овочівників і тваринників

Німецький виробник сільгосптехніки Fendt виводить на ринок новий електричний трактор  e107 Vario потужністю 90 к. с., який доповнює версію e100 Vario, яка вже існує. Нова машина призначена для роботи у секторі овочівництва та тваринництва, а також як сільськогосподарський трактор на фермах з власним виробництвом енергії.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Кабіна, трансмісія і шасі трактора e107 Vario засновані на тракторі 200 Vario, що вже добре зарекомендував себе. Крім того, трактор оснащений зручними функціями, такими як підігрів підлоги та сидіння, а також скла. Опціонально можна встановити механічну підвіску кабіни для покращення комфорту під час руху.

Акумулятор ємністю 100 кВт/год забезпечує роботу трактора протягом 4-5 годин. Для заряджання від мережі змінного струму використовується розетка європейського типу. З розеткою комбінованої системи заряджання (CCS) трактор також може використовувати постійний струм для швидкого заряджання, що дозволяє скоротити час заряджання до 45 хвилин.

Зазначимо, що восени 2024 року трактор Fendt e107 Vario стане доступним для замовлення, а його виробництво розпочнеться у другому кварталі 2025 року. 

Раніше електричний трактор пропонувався лише на пілотних ринках Німеччини, Норвегії та Нідерландів, але тепер він також доступний в Австрії, Швейцарії, Данії, Швеції, Італії та Іспанії.

Читайте також: У Нідерландах електрифікували трактор Massey Ferguson 1700