Овочі-Ягоди-Сад

Культивацію ґрунту під часник проводять декілька разів

Культивацію ґрунту під часник проводять декілька разів

Сівба часнику у східній частині Лісостепу України слід проводити у першій декаді жовтня.

Таку пораду у своїй статті для журналу «Садівництво по-українськи» дає Вадим Скидан, директор ТОВ «С-Альфа Грин» (Харківська область), кандидат сільськогосподарських наук.

«Система захисту часника дещо схожа на таку ж, як у цибулі, адже ці дві культури відносяться до однієї групи – цибулинних рослин, і технології перекликаються, – порівнює експерт. – Але часник технологічно набагато складніший, адже потребує значно більше ручної праці, що у наш час є найкоштовнішою складовою агровиробництва».

До обов’язкових етапів підготовки грунту під часник Скидан також відносить дискування попередника, оранку на 30-32 см (грунт треба розпушити якомога глибше, підкреслює спеціаліст), її слід проводити у літній період, культивацію (бажано декілька разів) та нарізання гряд.

Читайте також: Для вирощування часника має бути матеріально-технічний запас, – фермер