Як виробникам яловичини простіше адаптуватися до європейських стандартів
Виробникам яловичини, щоб простіше пристосуватися до європейських стандартів, варто взяти до уваги кілька аспектів. Це дозволить не тільки покращити якість і ефективність виробництва м’яса ВРХ в Україні, а й забезпечить стійкий розвиток галузі, зміцнюючи позиції на внутрішньому й міжнародному ринках.
Про це в своїй колонці на Аgrotimes пише аналітик УКАБ Максим Гопка.
1. Вдосконалення генетики й вирощування худоби
‒ покращення генетичного матеріалу: вибір високопродуктивних порід ВРХ для отримання кращої якості м’яса;
‒ оптимізація умов утримання: створення умов, які прийняті в ЄС, для забезпечення здоров’я та благополуччя тварин, що безпосередньо впливає на якість м’яса.
2. Використання сучасних технологій
‒ автоматизація та цифровізація: впровадження сучасних технологій моніторингу стану здоров’я тварин, управління кормами й відслідковування продуктивності;
‒ застосування екологічно чистих технологій.
3. Забезпечення якості та безпечності продукції
‒ сертифікація та стандартизація: дотримання міжнародних і національних стандартів якості, сертифікація продукції;
‒ регулярний контроль якості: проведення лабораторних аналізів і контроль за станом здоров’я тварин.
4. Експортні можливості
‒ вивчення потенційних ринків експорту;
‒ налагодження міжнародних контактів: участь у міжнародних заходах.
5. Сталий розвиток і соціальна відповідальність
‒ екологічна сталість: впровадження практик, які зменшують вплив на довкілля;
‒ соціальна відповідальність: взаємодія з місцевими громадами, підтримка соціальних проєктів.
Як повідомлялося, розвиток м’ясного скотарства може стимулювати орієнтація на експорт.