Овочі-Ягоди-Сад

Вирощувати картоплю для продажу митою готові не всі фермери

Вирощувати картоплю для продажу митою готові не всі фермери

ПП «Імпак», з Житомирської області миє та фасує картоплю під під ТМ «Овочиста». Підприємство формувало сировинну базу, роздаючи фермерам посадковий матеріал, але ця ідея не мала успіху через незадовільну якість урожаю. Адже для цього ще потрібен полив, спеціальний збиральний комбайн тощо.

Про це повідомляє журнал «Плантатор».  

Щороку ПП «Імпак» до супермаркетів постачає 8–10 тис. тонн митої картоплі, столових буряків, моркви. Є картопля екстра класу, для варіння й смаження. Однак тримати планку важко.

За словами Дмитра Гриненка, керівника відділу продажу цього підприємства, знайти достатній для доробки обсяг якісної картоплі складно. І так було завжди.

«Іноді простіше поїхати до Європи й закупити картоплю за високою ціною у Франції, ніж зітхати над вирощеним в Україні», – сказав Дмитро Гриненко.

Одночасно «Імпак» вирощує картоплю сам. Спочатку мав під нею 860 га, потім на підприємстві зрозуміли, що цьому овочу потрібні більш пухкі ґрунти, й перенесли посадки з Андрушівки в Овруцький район Житомирської області. При цьому площі скоротили до 400 га, діючи за принципом: «краще менше, але краще».

«Імпак» продовжує виступати як закупівельник сировини. Але виключно якісної.

Читайте також: Україні потрібно 10 заводів для миття картоплі, – експертка