Техніка

У Японії презентували найпотужнішу вантажівку

Вантажівка Shogun

Компанія Fuso представила нову модель вантажівки Shogun, оснащену 510-сильним двигуном.

Про це повідомляє SpecMachinery.com.ua.

«Ця новинка претендує на звання найпотужнішого японського великовантажного автомобіля. Вона була розроблена на замовлення компанії Daimler Truck and Bus Australia Pacific», – відзначають у публікації.

Автомобіль оснащується 13-літровим шестициліндровим двигуном Daimler OM471 потужністю 510 к. с. з максимальним обертовим моментом в 2500 Нм. Коробка передач (AMT) – 12-ступінчаста автоматизована, з функцією EcoRoll.

Сідельний тягач Fuso Shogun 510 Hi Top (6х4) зі спорядженою масою 7700 кг призначений для роботи в складі автопоїзда повною масою 63 т і може буксирувати один або два причепи. Він також здатний працювати в якості важкого самоскида.

Новий Shogun отримав розширений стандартний пакет систем безпеки, що включає систему екстреного гальмування (AEBS), систему попередження про виїзд зі смуги руху (LDWS), електронну систему стабілізації (ESP) і систему допомоги при запуску (HSS).

Також новинкою для цієї лінійки є інтелектуальне управління фарами, яке автоматично вмикає і вимикає функцію дальнього світла вантажівки. Денні світлодіодні ходові вогні, розташовані нижче основної фари, тепер також є стандартними для всіх нових моделей Shogun.

Нагадаємо, в США розпочали великі польові випробування безпілотних вантажівок.