Для виготовлення сиру овече молоко часто змішують із коров’ячим чи козячим
За хімічним складом овече молоко суттєво відрізняється від коров’ячого та козячого, пише журнал The Ukrainian Farmer.
У ньому міститься у 1,5 раза більше сухої речовини й удвічі більше жиру, білка та кальцію. Через це калорійність овечого молока майже вдвічі вища проти молока корів і кіз.
Овече молоко містить понад 200 поживних речовин, найважливіші серед яких – білок, жир, молочний цукор, вітаміни та мінеральні речовини.
Загалом в овечому молоці, отриманому в будь-який період лактації, більше будь-якого компонента, як порівняти з коров’ячим чи козячим молоком.
Молоко, отримане в перший місяць лактації, бідніше за складом, а в кінці лактації вміст жиру може досягати 10%. Такий високий уміст жиру може утруднити виготовлення сиру, тому овече молоко часто змішують із коров’ячим чи козячим. Овече молоко і продукти, вироблені з нього, вважаються універсальними засобами від старіння. Воно є повноцінним продуктом харчування людей, оскільки білки овечого молока перетравлюються на 99,1%, а коров’ячого – на 92,6%.
Як повідомлялося, вівці, які народжують двох ягнят, мають більшу продуктивність молока.