На український ринок садивного матеріалу яблуні виходить новий гравець

На український ринок садивного матеріалу яблуні виходить новий гравець

Україна завдяки своїм природно-кліматичним і ґрунтовим умовам є одним із найкращих місць для вирощування фруктів. Саме тому у 2016 році, німецькою компанією Lodder Unterlagen GmbH та українською ТОВ «САНОТРІ» було створено спільний проект з виробництва саджанців. 

Розсадник ТОВ «САНОТРІ» (торгова марка SanoTree™) спеціалізується на вирощуванні саджанців яблуні. Перш ніж ухвалити рішення щодо вирощування в нашому розсаднику саджанців того чи іншого сорту, ми в співпраці з науково-дослідними центрами Італії, Німеччини та Франції ретельно вивчаємо попит і ринкові тенденції, адже з часом споживчі уподобання змінюються: одні сорти втрачають популярність, натомість інші, нові, завойовують світ і стають справжніми бестселерами. 

ТОВ «САНОТРІ» визнає та поважає авторські права та використовує у вирощуванні саджанців тільки живці та підщепу, офіційно придбані за ліцензійними угодами, укладеними з провідними селекціонерами світу. На деякі сорти яблук ми маємо ексклюзивні права в Україні. 

Наша мета — запропонувати українському виробнику садивний матеріал яблуні саме тих сортів, що відповідають вимогам часу та мають високий попит: найсмачніших, найсоковитіших, із найкращою лежкістю та транспортабельністю. 

Саме такі саджанці для українських виробників фруктів стануть запорукою отримання стабільно високих урожаїв в успішної реалізації вирощеної продукції як на українському, так і на європейських ринках. 

ВИРОЩУВАННЯ САДЖАНЦІВ 

Живці 

Географія закупівлі живців дуже широка: ми співпрацюємо з селекціонерами Італії, Франції, Нідерландів і Німеччини. ТОВ «САНОТРІ» уклало ліцензійні договори та закуповує весь матеріал для щеплення тільки у власників сортів, у надійних сертифікованих розсадниках, де прищепу регулярно перевіряють на відсутність вірусів і хвороб, про що свідчать відповідні сертифікати. Ми гарантуємо високу якість живців і 100% відповідність заявленому сорту.

Підщепа 

Наш постачальник підщепи та почесний партнер — німецька компанія Lodder Unterlagen GmbH, що має понад 50 років досвіду та чудову репутацію на світовому ринку садивного матеріалу. Високоякісна підщепа від Lodder Unterlagen GmbH відповідає європейським стандартам якості; її регулярно перевіряють на відсутність вірусів і хвороб, про що свідчать спеціальні сертифікати. 

Карликова підщепа для яблуні М9 Т337 — найперспективніша підщепа для інтенсивного садівництва, що має високий попит. Серед її характерних рис швидкий вступ у плодоношення, висока врожайність, відсутність періодичності плодоношення, хороше зав’язування плодів, великий розмір і привабливе забарвлення, спрощений процес збирання врожаю тощо. Крім того, на М9 може використовуватись загущена схема садіння, що підвищує рентабельність насаджень. Але слід пам’ятати, що насадження яблуні на підщепі М9 потребують системи опори та зрошення. 

Слід зауважити, що на кожному етапі виробництва рослинний матеріал зберігається у холодильних камерах із дотриманням необхідних температурних режимів і рівня вологості, що дає нам упевненість у якості кінцевого продукту — саджанців яблуні. 

Ґрунт і його стан є запорукою отримання здорового садивного матеріалу. Саме тому ТОВ «САНОТРІ» забезпечує регулярний контроль ґрунту на присутність хвороб і шкідників. Ми також проводимо аналізи ґрунту на вміст поживних речовин, результати яких стають основою для системи живлення, яку розробляють спеціально для нас експерти з Lodder Unterlagen GmbH. 

Увесь технологічний процес у розсаднику здійснюється з використанням спеціалізованої техніки й обладнання. На кожному етапі рослинний матеріал зберігається в холодильниках із дотриманням температурних умов та оптимального рівня вологості, що додає нам упевненості у якості саджанців, а виробникам фруктів — можливість отримати садивний матеріал європейської якості в Україні. 

НАШІ САДЖАНЦІ 

Основою сучасного інтенсивного садівництва є скороплідні насадження на слаборослих підщепах із мінімальними затратами на догляд та збирання врожаю. Для яблуні це насамперед насадження на підщепі М9, закладені дворічними саджанцями з однорічною кроною (так званий кніп баум — квітуче дерево). 

Саджанці ТОВ «САНОТРІ» проходять усі етапи передпродажної підготовки:

• сортування (за розміром і кількістю гілок); 

• упаковку (по 10 шт., підщепа обгорнута плівкою з метою уникнення пошкодження та висихання, наземна частина обгорнута спеціальною сіткою для захисту гілок); 

• маркування (спеціальними етикетками з фірмовим логотипом і зазначенням сорту).  

ДОВІДКА

ТОВ САНОТРІ — сертифікований розсадник, що має усі необхідні документи/ сертифікати / дозволи, що підтверджують: 

використання сертифікованих під щеп та живців, вирощених у відповідності до європейських норм 

відповідність саджанців заявленому сорту 

належний санітарний стан виробництва 

відповідність території розсадника усім вимогам  

ТОВ САНОТРІ — це: 

ЗАКОННО: використання живців та підщепи від провідних світових селекціонерів, офіційно придбаних за ліцензійними угодами 

ПЕРСПЕКТИВНО: нові сорти, що найбільше користуються попитом у світі; 

ЕФЕКТИВНО: поєднання європейських сортів та підщепи від Lodder Unterlagen GmbH; 

ДОСТУПНО: саджанці європейської якості, вирощені в Україні; можливість отримання держкомпенсації; 

КОМПЛЕКСНО: надійне партнерство, кваліфікованих фахівців, міжнародний досвід, земельна ділянка, приміщення, техніка та обладнання для плодорозсадників, що гарантує дотримання технології вирощування саджанців та забезпечення їх високої якості. 

ТОВ САНОТРІ пропонує такі сорти яблук: 

На фото — сорт Schniga SchniCo red®

• Gala Schniga 

• Gala Schniga SchniCo red 

• Gala Schniga® Schnitzer(S) 

• Galaxy 

• Golden Deloicious Smoothee® 

• Golden Reinders®

 • Granny Smith® 

• Pinova® 

• Redchief Camspur®    

Розсадник ТОВ САНОТРІ нарощує обсяги виробництва саджанців яблуні. Восени 2021 року будуть доступними близько 200 тисяч саджанців. Із характеристиками сортів можна ознайомитись на сайті компанії http://sano-tree.com/  

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ