Тваринництво

«Агропродсервіс» випоює телятам молоко за допомогою «кормомами»

ПАП «Агропродсервіс» встановило сучасну спеціалізовану автоматичну напувалку для телят на відгодівельному комплексі.

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів заступник директора з тваринництва ПАП «Агропродсервіс» Борис Рудюк.

«Це так звана «кормомама» – перша в нашому регіоні, – зазначив він. – Один молочний робот (а їх у нас чотири) готує й випоює молочну суміш для 80 телят».

«Кормомама» дає можливість випоювати телят молоком через своєрідну соску (дійку). Молоко подається малими порціями і за чітко регламентованої температури. За процесом автонапування стежать через комп’ютер.

Завдяки такому устаткуванню й унікальному заміннику молока добовий приріст телят становить від 800 до 1200 г на добу, зауважив Борис Рудюк.

«Подібну техніку нині застосовують на багатьох європейських фермах. Із грудня цього року молочні роботи плануємо встановити і на молочній фермі для годівлі теличок», – додав він.

Як повідомлялося, на фермах «Агропродсервісу» зберігають продуктивність корів, не доячи їх максимально.

Довідка

ПАП «Агропродсервіс», виробничі потужності якого розташовані у Тернопільській та Івано-Франківській областях, входить до п’ятірки найбільших виробників молока у західному регіоні України. Підприємство також серед лідерів за темпами приросту надоїв на корову – понад 10 тонн на рік.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!