Агрономія

У «Агро-Консалтинг АВ» пояснили, чому вирощують кілька сортів пшениці

Господарство «Агро-Консалтинг АВ» щороку вирощує кілька сортів пшениці з різними власивостями. Таким чином у компанії мінімізують ризик: якщо один сорт виляже, то інший вистоїть. Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів керівник «Агро-Консалтинг АВ» Александер Волтерс.

Для впровадження у промислове виробництво беруть сорти, що проявляють посухо- та морозостійкість, зерно має високі технологічні показники. Наразі сіють сорти Пам’ять, Лінус, Юліус, Тобак, Будига, Кубус і кожен із них має свої переваги й недоліки.

Сорти, що дають стабільний результат за будь-яких умов — це Кубус і Тобак, хоча другий показує у господарстві трохи нижчу якість зерна.

Усі сорти перед введенням у промислове виробництво обов’язково досліджують на демоділянках, експериментують з удобренням, фунгіцидами, обробками технікою тощо, щоб виробити найефективнішу технологію вирощування культури.

При цьому на гірших ґрунтах сіють “міцніші” сорти. У господарстві дослідили, що за низького pH найкращі результати дають сорти української селекції. На хороші землі ставлять сорти з потужним потенціалом.

“Якщо збираю не менше як 8,5 т/га, то значить пшениця дала свій потенціал, а якщо 5–6 т/га — думаю, у чому не допрацював і що треба змінити — наприклад, наступного року спробуємо провести додаткове дискування поля”, — зазначає пан Александер.

Господарство обробляє 4000 га землі у Рівненській та Тернопільській областях.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!