Тваринництво

На Львівщині будують нові свинокомплекси

На Львівщині будують нові свинокомплекси

Новостворене ТзОВ «Радехів Біо Ферм» будує новий свинокомплекс повного циклу вирощування потужністю 50 тис. голів свиней, у тому числі 2,5 тис. – свиноматок. Поетапне введення в експлуатацію цих потужностей заплановано на 2021-2022 роки. 

Про це повідомили у Львівській облдержадміністрації.

Крім того, будує та реконструює тваринницькі приміщення на 24,4 тис. голів ТзОВ «Барком».

При цьому сільгосппідприємства Львівської області демонструють позитивну динаміку у валовому виробництві м’яса всіх видів – загальне виробництво зросло на 24,3%.

За вісім місяців 2021 року вироблено 22,1 тис. тонн (+25,5% до аналогічного періоду минулого року), що становить 28% у валовому виробництві м’яса в області.

На 1 вересня на Львівщині загалом утримується  464,1 тис. голів свиней – на 20% більше, як порівняти з аналогічним періодом минулого року. Зокрема, сільгосппідприємства наростили поголів’я на 46,8%. Вони використовують генетику та технології провідних компаній Данії, Чехії, Франції, Канади та покращені породи вітчизняних господарств.

Розведенням, вирощуванням і відгодівлею свиней у області займаються 105 суб’єктів господарювання. Так, 22 юрособи утримують понад 1 тис. голів свиней. Фізособи-підприємці утримують 100-500 голів свиней.

Як повідомлялося, у Казахстані збудують українсько-швейцарський свинокомплекс.

Нагадаємо, «Дан-Фарм Україна» збільшить поголів’я свиней.